Menu
Bel ons
Kinderfysiotherapie Theeuwes & Vrenken

Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd in Nijmegen van 1974 tot 1978. Na een paar jaar werkervaring bemerkte ik dat meer kennis nodig was om een patiënt goed te behandelen: ik besloot me te specialiseren in de orthopedie omdat dit vakgebied zich bezig houdt met klachten die ik meestal zag (en zie) in de dagelijkse praktijk: klachten van gewrichten, spieren pezen en wervelkolom. De Nederlandse Opleiding voor Orthopedische Geneeskunde was destijds gevestigd in Delft. Heel wat uren stond ik in de file…

In 1986 behaalde ik het diploma voor de orthopedische opleiding en besloot om zoveel als mogelijk was relevante kennis te vergaren op het gebied van het ‘bewegingsapparaat’ van de mens.

Rond het jaar 2000 had ik het gevoel dat het mogelijk moest zijn om mijn opgedane kennis te verspreiden onder de beroepsgroep. Deze mogelijkheid deed zich voor in 2002 toen mij gevraagd werd om orthopedische lectuur te schrijven voor fysiotherapeuten, artsen en orthopeden, eerst nog in de vorm van een losbladig tijdschrift maar vervolgens in boekvorm. Dit gebeurde in samenwerking met artsen en orthopeden. Het eerste boekje ging over kinderorthopedie, titel: ‘de kwetsbaarheid van het jeugdige skelet’ (2005). Hierin beschreef ik aandoeningen die voorkomen bij kinderen maar die vaak niet worden herkend. Meestal zijn het aandoeningen die verband houden met overbelasting van het nog groeiende skelet door intensieve sportactiviteiten. Na het eerste boek volgden nog 21 boeken (!) waarvan de laatste in november 2014 is verschenen: ‘sportblessures van arm en hand’.


Na het schrijven van het kinderorthopedieboek werd mij gevraagd door Kinderfysiotherapiepraktijk ‘Theeuwes & Vrenken’ om bij kinderen met een vrij lastig te diagnosticeren orthopedische aandoening bij te springen door het kind te onderzoeken en een second opinion te geven. Soms doe ik dit in de praktijk ‘Theeuwes & Vrenken’ en soms ook in mijn eigen fysiotherapiepraktijk, een paar straten verderop: praktijk Pelgrim en Van Nugteren. Deze reguliere fysiotherapiepraktijk bevindt zich in het OBG woonzorgcentrum aan de Prof. Cornelissenstraat. Met onze gezamenlijke kennis komen we er meestal wel uit. Ook mondeling en telefonisch overleg over patiënten vindt regelmatig plaats om te komen tot een goede diagnose en de beste behandeling voor uw kind.